Один вже успішно працює: Українська компанія будує "розумні оазиси" в ОАЕ (фото)

Smart Oasis - це конструкція з живими рослинами, яка автономно генерує воду і розливає її в склянки всім бажаючим.

Розумний оазис, створений українцями. Фото: uprom.info.

Ідея «розумного оазису» з'явилася у команди у 2016 році під час візиту на виставку води у Дубаї. Технології альтернативного видобутку води тут дуже затребувані, але більшість учасників представляли обладнання з фасування води в стаканчики, системи кольорів та не було учасників з інноваційними методами видобутку води, зазначають Патріоти України.

Саме там до команди прийшла ідея про те, щоб налагодити промисловий видобуток за допомогою атмосферних генераторів води. За допомогою українського бізнес-консула керівництво зустрілося з чиновниками з офісу шейха, щоб обговорити цю ідею.

Smart Oasis - це конструкція з живими рослинами, яка автономно генерує воду і розливає її в стаканчики всім бажаючим. Рама розроблена українським КБ, вона складається з близько 10 000 деталей. Система генерації води китайська, але українська компанія її допрацювала та оснастила своїми таймерами для включення системи генерації та точок видачі. На її даху розташовані сонячні панелі виробництва Sun Power потужністю близько 4 кВт. Систему автоматичного очищення панелей від піску і пилу, автоматичний полив і вирощування рослин, а також систему прохолодного туману в КБ розробили самостійно.

Потужності панелей вистачає, щоб генерувати не менше 20 літрів на добу і витримати умови контракту. Влітку, коли сонце яскраве, світловий день довгий, а точка роси вище, обсяг води може доходити до 70 літрів на добу.

В процесі реалізації, команда стикнулася з рядом складностей. По-перше, собівартість установки значно зросла через необхідність мінералізації води. По-друге, багато елементів довелося переробляти в стислі терміни. Наприклад, спочатку конструкція повинна була бути бетонною та відливатися в Україні, через те, що на березі в ОАЕ занадто висока вологість. Однак часу на виливок не залишалося і довелося переробляти конструкцію з металу.

Попри труднощі, ідея компанії втілилася в життя: одна конструкція вже зібрано і працює в парку. Другу збираються звести до кінця лютого.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...