Останній подвиг камікадзе? Яценюк прагне поставити людей Коломойського і Ахметова у Наглядову раду "Нафтогазу"

Формування Наглядової ради буде проходити в найближчі три тижні, які не є пленарними.

Ігор Діденко. Фото: gazeta.dt.ua.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив призначити 2 з 5 членів Наглядової ради НАК "Нафтогаз". Про це Українській правді повідомили джерела в Кабінеті міністрів і Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, передають Патріоти України.

Як зазначається, новими членами Наглядової ради можуть стати Ігор Діденко і Вадим Гламаздін. Діденко в 1999-2000 і в 2008-2010 обіймав посаду 1-го заступника голови правління НАК "Нафтогаз". З травня 2014 по грудень 2015 займав посаду заступника міністра енергетики та вугільної промисловості.

За даними програми "Схеми", Діденко є бізнес-партнером олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Вадим Гламаздін, який працював заступником генерального директора "Центру досліджень енергетики", що лобіює інтереси енергогрупи ДТЕК Ріната Ахметова, з 5 жовтня минулого року працює заступником міністра Кабінету міністрів.

За даними джерел, формування наглядової ради буде проходити в найближчі три тижні, які не є пленарними. Решта членів наглядової ради буде паралельно відбирати міністерство економічного розвитку. Нагадаємо, що новий Наглядова рада НАК "Нафтогаз" з квітня забирає всі функції управління компанією у МЕРТ.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...