Оце так: Суд призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі "Газпрому"

Це рішення означає, що подальші дії "Нафтогазу" за процедурою стягнення $2,6 млрд з "Газпрому" тимчасово призупинено.

Ілюстрація: ЖЖ

Апеляційний суд шведського округу Свеа при розгляді скарги російського "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу в справах з "Нафтогазом" призупинив процедуру його виконання. Про це заявили у прес-службі "Нафтогазу", повідомляють Патріоти України.

Втім, це не скасовує рішень арбітражу і не дає "Газпрому" можливості вимагати повернення $2,1 млрд, що вже були зараховані як компенсація "Нафтогазу".

У НАК зауважили, що суд ухвалив це рішення без виклику представників української сторони і, відповідно, без урахування пояснень і аргументів, які компанія могла б надати.

Понад те, суд не повідомив українську сторону про наявність такого клопотання "Газпрому" та про розгляд даного питання. Втім, у компанії кажуть, що призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу є тимчасовим.

Джерело: РБК-Україна

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...