Оце так: Звільнені менеджери Коломойського знову призначені на нові посади в "Укрнафті"

Володимир Пустоваров отримав посаду "заступник голови правління".

Володимир Пустоваров. Фото: newsru.ua.

Звільнені наглядовою радою члени правління ПАТ "Укрнафта", чию діяльність пов'язують з групою "Приват", отримали нові посади в компанії. Про це OilNews повідомило джерело в Міненерговугілля, передають Патріоти України.

Зокрема Михайло Гнип, звільнений з компанії наглядової ради 26 листопада 2015, став радником керівника з виробничих питаннь. "Саме така посада вказується в документах підписаних Гнипом", - повідомило джерело.

У свою чергу, Володимир Пустоваров також отримав нову посаду - заступник голови правління. Раніше повідомлялося, що Пустоваров продовжує працювати в "Укрнафті" і підписувати документи як "заступник голови правління - виконавчий директор", незважаючи на те, що наглядова рада компанії припинила його повноваження як члена правління з 22 грудня.

Опубліковані у вересні таємні контракти "приватівських" офшорних компаній-акціонерів з колишніми топ-менеджерами "Укрнафти" довели, що фактично Пустоварову міноритарії довірили управління видобувною компанією за відсутності екс-глави правління Пітера Ванхеке, який, отримуючи мільйони доларів "бонусів", що не з'являвся в київському офісі.

Пустоваров та інший "приватівський" менеджер Олексій Кущ ставили підписи під усіма документами, які виходили з "Укрнафти" протягом останніх двох років. "Нафтогаз" у свою чергу звинувачував саме Пустоварова і Куща у формуванні рекордної заборгованості компанії перед держбюджетом (близько 9,5 млрд гривень). "Укрнафта" з серпня 2014 не платила податки і ренту, в той же час керівництво виводило мільярди гривень на підприємства "Привату".

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...