Пенсії в Україні: Стало відомо, хто може отримати надбавку восени

Частина населення України вже давно сподівається на підвищення пенсій. Життя дорожчає з кожним днем, а соціальні виплати явно за цим не встигають, повідомляють Патріоти України.

За словами віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, нове підвищення пенсій торкнеться пенсіонерів з великим трудовим стажем і маленькою пенсією.

"Дуже маленьку надбавку до пенсії отримали люди з великим трудовим стажем, 35-45 років, але малою заробітною платою, - сказав він. - Ми працюємо, і президент звертався до уряду, і глава уряду це обіцяв, що все-таки питання великого стажу і маленької зарплати повинно бути переглянуте".

Він уточнив, що уряд вже готує відповідні розрахунки і пропозиції, оскільки це питання дуже болюче. І хоч нинішня влада не винна в тому, що люди свого часу отримували мінімальну зарплату, але, як вважає Розенко, не можна пройти повз цю проблему, і для цих людей потрібно зробити якусь окрему програму. Щоб створити цю програму, необхідно внести зміни до чинного законодавства. З цього приводу є вже звернення президента до уряду, є відповідні ініціативи уряду. І, можливо, вже найближчим часом буде визначена схема перерахунків.

Згадуючи липневу затримку пенсій, виникає запитання: чи вистачить ресурсів у Пенсійному фонді для чергового підвищення? Павло Розенко вважає, що з цим не повинно бути проблем.

"В уряді немає дискусії, потрібно підвищувати пенсії чи ні, - каже він. - Все залежить від фінансових можливостей української економіки, від наявності фінансового ресурсу Пенсійного фонду України. Це питання досить масштабне. Воно включає і розвиток економіки, і легалізацію заробітної плати, і легалізацію тіньової зайнятості, і динаміку надходжень до Пенсійного фонду. Якщо всі ці фактори складуться, ми отримаємо реальний ресурс, і я сподіваюся, що в цьому році ми впровадимо цю ініціативу".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...