Переозброєння: Україна швидше виробятиме танки - на харківському заводі встановили американське обладнення

​Зазначене устаткування не поставляється в країни, що являють загрозу світовій безпеці. Зокрема до Росії.

ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) ввів в експлуатацію верстат плазмового різання на основі ЧПУ з повітряно-плазмовою установкою виробництва компанії Hypertherm (США). Про це повідомили в прес-службі "Заводу ім.Малишева", зазначають Патріоти України.

Верстат призначений для різання металу товщиною 2-80 мм під будь-яким кутом, швидкість плазмового різання може в 12 разів перевищувати швидкість газокисневого, шо застосовувалося раніше на виробництві. Різанню піддаються сталі всіх видів, алюмінієві сплави, мідь, титан, чавун і інші метали. Деталі вирізаються з цілісного листа за системою автоматизованого проектування "Інтех-Розкрій", розробленої для верстатів з ЧПК.

На заводі ім.Малишева відзначили, що нова технологія збільшує продуктивність праці в 5-10 разів, розширює спектр застосування і універсальність використання, заощаджує час і кошти, що витрачаються на техобслуговування і ремонт обладнання, а також зменшує похибки.

Долар по 50 грн? У Мінекономіки пояснили, чого чекати від курсу найближчим часом

понеділок, 29 квітень 2024, 9:58

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...