Перспективні плани: Омелян пообіцяв розширити залізничне сполучення України з Європою у 2018 році

Зараз Україна має пряме залізничне сполучення з 7 країнами ЄС - Польщею, Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Австрією, Румунією, а влітку - з Болгарією.

Володимир Омелян. Фото:PolitInfo

У наступному році "Укрзалізниця" продовжить курс на розширення сполучення з країнами ЄС та відкриє додаткові рейси в міста Європи. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час щорічної підсумкової прес-конференції, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Зокрема, до кінця року планується відкрити два нових маршрути до Польщі та Молдови - Одеса-Пшемисль і Одеса-Кишинів.

За словами міністра, цього року були запущені нові маршрути у Холм і Відень, зараз Україна має пряме залізничне сполучення з 7 країнами ЄС - Польщею, Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Австрією, Румунією, а влітку - з Болгарією.

"Також в 2018 році ми завершуємо найбільший інфраструктурний проект за часів незалежної України - будівництво Бескидського тунелю. Ми починаємо те, що ніколи не робили, і про що нам говорили, що нам це не вдасться. Але я впевнений, що нам вдасться зробити другу за величиною залізницю в Європі найкращою у світі", - заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

У свою чергу в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов зазначив, що обсяг пасажирських перевезень в міжнародному і внутрішньому сполученні в порівнянні з 2016 роком істотно збільшився.

"За 10 місяців 2017 року в 4,4 рази збільшили кількість пасажирських перевезень у міжнародному сполученні - до 181 тисяч пасажирів. А також перевезли 84,4 млн пасажирів у дальньому внутрішньому сполученні, що на 4,8 млн пасажирів більше, ніж за відповідний період минулого року", - сказав під час свого виступу Євген Кравцов.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...