Перспективно: Німецький автопром обіцяє створити тисячі нових робочих місць в Україні

Обсяг прямих німецьких інвестицій в економіку України на кінець минулого року склав біля 5,4 мільярда доларів США.

Україна та Німеччина. Фото: forbes.net.ua.

Німецькі постачальники деталей для автомобільної промисловості заявили про наміри побудувати нові заводи у Західній Україні упродовж найближчих років. Вони планують створити 9-10 тисяч нових робочих місць. Про це йдеться у оприлюдненій у вівторок, 22 березня, заяві Делегації німецької економіки в Україні, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Бізнесмени уточнили, що на сьогодні на виробничих майданчиках у західному регіоні України вже працюють біля 25 тисяч осіб. Делегація також повідомила про "значне зростання" кількості німецьких компаній в Україні - з березня 2013 року, ще до початку конфлікту на Донбасі. Відтоді присутність економіки Німеччини в Україні зросла на 5,1 відсотка, а кількість юридичних осіб з німецькою участю - на шість відсотків. За статистикою організації, експорт з Німеччини до України у 2015 році значно впав - на 18,4 відсотка у порівнянні з 2014 роком, проте в січні поточного року вперше за 32 місяці показав зростання - на 11,8 відсотка.

Український експорт до Німеччини у січні 2016-го зріс на 7,7 відсотка. Загалом обсяг прямих німецьких інвестицій в економіку України на кінець минулого року склав біля 5,4 мільярда доларів США. Делегація вказала, що це - 12,5 відсотка загальних прямих іноземних інвестицій в Україну, третє місце після Кіпру та Нідерландів.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...