Під пильним поглядом міністра: Ужгородський аеропорт прийняв перший регулярний рейс з 2016 року (відео)

​15 березня аеропорт прийняв перший у 2019 році рейс авіакомпанії “Мотор Січ”.

Аеропорт "Ужгород" відновив обслуговування регулярних рейсів, які не виконувалися сюди з літа 2016 року, передають Патріоти України з посиланням на ЦТС.

Перший рейс в аеропорту зустрічав міністр інфраструктури України Володимир Омелян. “Виконали перший рейс за дорученням президента Петра Порошенка. Вітаємо Ужгород!”, – прокоментував чиновник.

Як повідомлялося раніше, рейси будуть виконуватися по маршруту Київ-Львів-Ужгород. Виліт з Києва буде здійснюватися о 10:00, зупинка у Львові становитиме 1 годину 15 хвилин, переліт в Ужгород буде здійснюватися з 12:30 до 13:00. Загальний час шляху з Києва в Ужгород складе 3 години. На зворотному шляху передбачена більш тривала зупинка у Львові, через що дорога з Ужгорода до Києва займе 4 години 40 хвилин.

Нагадаємо, що “Мотор Січ” розпочала виконання регулярних рейсів Київ-Ужгород у 2013 році. У 2016 році компанія переривала польоти на два місяці, потім їх відновила, але в підсумку в тому ж році аеропорт Ужгород припинив приймати регулярні рейси. Причиною стало те, що 16 червня 2016 року минув термін дії міжурядової угоди між Україною і Словаччиною про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію аеропорту Ужгород (аеропорт Ужгород розташований в безпосередній близькості до словацького кордону — для зльоту і посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини.).

В середині грудня 2018 року державне підприємство обслуговування повітряного руху України “Украерорух” отримало сертифікат відповідності нормам Європейського Союзу. Сертифікат EASA засвідчує відповідність “Украероруху” нормам ЄС і є підставою для отримання прав зі словацького боку для надання послуг з обслуговування повітряного руху в частині повітряного простору Словаччини.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...