Під загрозою банки: У Росії почалася валютна паніка

Росіяни почали масово забирати з банків свої валютні заощадження, що може спричинити за собою серйозні негативні наслідки для фінансової системи країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Московський комсомолець".

"Мінус $ 1,5 млрд - тільки за серпень. Далі, як кажуть, більше. Причиною тому стали численні заяви наших високопосадовців про те, що вони, мовляв, не бояться можливого відключення наших державних банків від доларових розрахунків, якими погрожують листопадові санкції, анонсовані Вашингтоном", - йдеться у матеріалі.

На думку журналістів, російське фінансове керівництво своїми заявами посилає сигнал Заходу про те, що не боїться санкцій. Однак на слова відреагували вкладники, на рахунках яких сукупно знаходиться $ 87 млрд.

"З усіх фінансових керівників тільки глава ЦБ Ельвіра Набіулліна не втомлюється повторювати, що вкладам російських громадян в будь-якій валюті нічого не загрожує", - йдеться в матеріалі.

У той же час, експерти побоюються, що такий масштабний відтік приватних валютних вкладів призведе до поступового ослаблення рубля і девальвації російської національної валюти.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...