"Підірвана бензоколонка" втрачає залишки глузду: Посол Росії в ЄС обіцяє топити кораблі НАТО у Керченській протоці

Тепер найбільше цікавить, чи така заява самодіяльність лавровського служаки, чи Москва санкціонувала войовничі заяви такого брутального рівня. В кожному разі «злити» посла можуть у кожному разі, якщо запахне «смаженим».

Після того, як український президент запросив флот країн НАТО долучитися до деескалації ситуації в Азовському морі, Росія пригрозила, що не допустить в Керченську протоку кораблі Північноатлантичного альянсу. А протистояти спробам росіяни пообіцяли всіма методами - аж до тарана. Посол Росії в ЄС Володимир Чижов заявив, що кораблів НАТО у Керченській протоці ніколи не буде, зазначають Патріоти України.

«Теоретично вони можуть підійти з дружнім візитом за згодою Росії та України. Однак я з трудом уявляю, що Росія дасть згоду на такий візит», - заявив посол в інтерв'ю Euraсtiv.

«Вони (кораблі) не пройдуть. Та й я впевнений, що в НАТО не настільки дурні, щоб здійснювати такі небезпечні, ризиковані дії», - додав Чижов.

Нагадаємо, 25 листопада Росія таранила біля Керченської протоки український буксир «Яни Капу». Потім росіянами були захоплені три українських судна. Зараз Азовське море де-факто заблоковано Росією, оскільки кораблі РФ не пропускають через Керченську протоку ніякі кораблі.

У Європі вважають, що адекватно відповісти росіянам була б домовленість США і Євросоюза закрити порти для російських кораблів.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...