Підраховано збитки російського фармпрому через нові українські санкції

Для російських виробників ліків український ринок є доволі значущим і складає 7,7% експорту ліків.

Російські ліки в Україні можуть зникнути зовсім. Ілюстрація: ТСН.

Російські фармакологічні компанії можуть втратити до $30 млн через заборону України на російські ліки. Про це повідомляє РБК-Росія, передають Патріоти України.

Для російських виробників ліків український ринок є доволі значущим і складає 7,7% експорту ліків. Як повідомляють аналітики компанії RNC Pharma, російські фармкомпанії можуть втратити від $27 до $30 млн, якщо України введе санкції на експорт.

Обсяг медикаментів з Росії в попередні роки був більшим. Так, у 2015 році він склав $42, у 2014 році – $48, а у 2013 році Росія отримала від України за ліки $46 млн. Крім того, видання повідомляє, що фармкомпанії планують компенсувати ці втрати за рахунок поставок ліків до "ДНР" та "ЛНР".

В минулому році до "республік" завезли ліків на $97 млн, в 2015 – на $48 млн. В цьому році, на думку директора з розвитку RNC Pharma Миколи Беспалова, Росія завезе ліків до "ДНР" та "ЛНР" на $120-$140 млн.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...