"Пільги" отримають не всі: У Кабміні розказали, коли проведуть перерахунок субсидій

Змінивши соціальні нормативи, уряд привів споживання енергоносіїв до рівня споживання в попередній опалювальний сезон, уточнили в Кабміні.

Ілюстрація: dsnews.ua

До кінця поточного опалювального сезону перерахунок субсидій проводитися не буде. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу Інтер в неділю ввечері, передають Патріоти України.

"Рішення Кабміну (про зміну соціальних норм - ред.) вступає в дію 1 травня 2017 р. На субсидії, які вже затверджені для людей, воно не відобразиться. Перерахунку субсидій за новими нормативами до закінчення опалювального сезону не буде", - сказав він.

Міністр зазначив, що перевірка, проведена в минулому році після завершення опалювального сезону, показала, що в країні завищені нормативи по споживанню газу.

"За фактом люди споживають 5,3 м куб газу на 1 м кв площі в місяць. А норматив становив 7 м куб газу. Відповідно, виникла переплата по субсидії, держава заплатила більше, ніж люди спожили. (Переплата - ред.) 14, 5 млрд грн. Змінивши соціальні нормативи, уряд привів споживання енергоносіїв до рівня споживання в попередній опалювальний сезон", - пояснив Рева.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...