Після 2019 року "Газпром" відмовився надати гарантії щодо транзиту газу через Україну, - Коболєв

Основною метою російського газового монополіста є не дати Україні таких гарантій і отримати індульгенцію на будівництво "Північного потоку-2, наголосив голова "Нафтогазу".

Ілюстрація: Информационное сопротивление

Представники російської сторони на тристоронніх переговорах на експертному рівні про транзит газу між ЄС, Україною і Росією, перший раунд яких 12-13 вересня проходив у Брюсселі (Бельгія), відмовилися надавати гарантії транзиту газу по території України після 2019 року. Про це журналістам повідомив глава Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передають Патріоти України.

"Російська сторона активно лобіює питання про те, що не має бути жодних гарантій транзиту російського газу по території України після 2019 року. Їх завдання - не дати нам ці гарантії і отримати індульгенцію на будівництво "Північного потоку-2", - сказав Коболєв.

"Відповідно, українська делегація займає таку позицію: транзит газу повинен йти по території України, повинні бути ринкові умови і дуже важливий момент нашої позиції – ми пропонуємо і наполягаємо на тому, щоб транзит газу по території України здійснювався за європейськими правилами", - додав він. Як відомо, діючий транзитний контракт України з російським "Газпромом" був укладений в 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (до 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.

.17 липня завершилася перша зустріч з газових питань у тристоронньому форматі, на якій сторони обмінялися думками щодо нового контракту на транзит з 2020 року і домовилися продовжити переговори восени.
Джерело: УНІАН

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...