Після рішення ОПЕК ​рубль валиться слідом за російською нафтою

Російська валюта слабшає після падіння ціни на нафту, викликаного рішенням ОПЕК про підвищення квот на видобуток.

В ході торгів на Московській біржі курс долара досяг 68,26 рубля, він просів майже на 50 копійок, зазначають Патріоти України. Раніше 4 грудня Організація країн-експортерів нафти підвищила виробничі квоти до 31,5 мільйона барелів на день. Після цього еталонна марка Brent подешевшала з 44,64 до 42,76 долара за барель.

3 грудня один з членів ОПЕК - Іран - закликав скоротити видобуток на 2 мільйони барелів на день. На думку міністра нафти цієї країни, така міра могла б допомогти збалансувати ринок, на якому є надлишок пропозиції.

13 листопада глава Мінфіну Росії Антон Силуанов повідомив, що бюджет в 2016 році може втратити ще трильйон рублів через зниження нафтових котирувань. При цьому наступного року дефіцит державних коштів РФ складе 2,36 трильйона рублів. Параметри бюджету приймалися, виходячи з середньої вартості російської нафти в 50 доларів за барель.

У вересні країни-учасниці ОПЕК добували 31,71 мільйона барелів нафти на день, тобто порушували власні квоти.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...