"Платить за сусідів": У "Київенерго" пояснили, чому нарахували мешканцю столиці 10 тис. за тепло

Не виключають, що могла статися помилка.

Ілюстрація: prompolit.info

У Києві чоловік, який проживає за адресою Княжий затон, 2/30, отримав квитанцію на оплату опалення за попередній місяць з космічною цифрою – 9600 гривен. Ймовірно, йому наражували також використання тепла його сусідами. Про це у суботу, 21-го січня, на сторінці у Фейсбуці повідомляє ПАТ «Київенерго», повідомляють Патріоти України.

Також у інформаційному листі вказується, що чоловік мешкає у чотирьохкімнатній квартирі з прощею 123 квадратних метри. У листопаді йому нарахували за опалення 4300 гривень. При цьому у підприємстві наголосили, що ні різниця в періоді нарахування, ні різниця в температурах між двома опалювальними місяцями не могли настільки вплинути на розмір платіжки.

«Справа в тому, що у тому будинку, де проживає чоловік, якому прийшла скандальна квитанція, встановлено 5 будинкових лічильників на 558 квартир. У 298 квартирах встановлені індивідуальні прилади. У тій секції будинку, де живе чоловік, 84 квартири, з який 67 мають власні лічильники. Показники передали лише 50. Саме тому могла статися помилка», - пояснили в «Київенерго». У повідомленні наголосили, що власники квартир з індивідуальними лічильниками на опалення сплачують за тепло згідно показників даних приладів, згідно закону України.

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...