Почалось: У Британії арештували рахунки першого російського олігарха

Всі сумнівні активи вже є пріоритетною метою для правоохоронних органів.
Великобританія стає дуже незатишною для російських олігархів. Фото: ЖЖ.

Повноваження, надані недавно прийнятим законом про кримінальні фінанси, були використані для заморожування багатомільйонної власності неназваного олігарха, імовірно російського походження, заявив у вівторок британський міністр безпеки, передають Патріоти України із посиланням на The Telegraph.

Відповідаючи на питання про те, що робить уряд його країни для боротьби з багатими росіянами, які використовують Великобританію в якості безпечного притулку для нечесних грошей, Бен Уоллес сказав, що всі сумнівні активи вже є пріоритетною метою для правоохоронних органів.

Протягом двох тижнів після вступу в силу закону про кримінальні фінанси уряд заморозив активи «заморського олігарха», в тому числі «22 млн. Фунтів стерлінгів», сказав Уоллес в ефірі популярної у Великобританії телепрограми «Сегодня».
Відповідно до нового Закону олігархові було вручено «ордер про непідтверджене багатство». І якщо дана особа не зможе пояснити джерело цього багатства, її британські активи можуть бути заарештовані державою.
Пан Уоллес не підтвердив, що олігарх є громадянином Росії, заявивши, що оприлюднити подібні деталі - справа Верховного суду. Відповідаючи на питання про те, чи може громадськість очікувати, що уряд все частіше стане використовувати свої повноваження щодо російських олігархів та інших «людей з величезним багатством, нажитим нечесним шляхом», він сказав: «Це буде відбуватися, і це вже відбувається».

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...