Поки Маск прокладає успіх інноваційним Hyperloop і своїм космічним проектам, китайці дали бій Tesla на її ж полі (фотофакти)

Еталонний електомобіль був приречений з часом потрапити в жорна жорсткої конкуренції, що не може не радувати автомобілістів. Однак після того як Ілон Маск охолов до свого дітища, утриматися в лідерах буде складніше.

Китайська компанія Byton показала на автосалоні в Лос-Анджелесі пару електромобілів: це кросовер Byton M-Byte і седан Byton K-Byte, які готуються до ринкової сутичці з Tesla, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. А щоб відчути всю серйозність намірів, на кросовері клієнти можуть навіть покататися.

Компанія Byton належить молодій китайської корпорації Future Mobility Corporation, якою володіють вихідці з BMW і Nissan. Первістком нової марки став кросовер Byton M-Byte довжиною 4850 міліметрів і колісною базою 2945 мм, після того на світ з'явився седан Byton K-Byte, який на 10 сантиметрів довше «ем-байта». Інтер'єри електромобілів однакові - з сенсорним екраном прямо на ступиці керма і гігантської панеллю приладів розміром 1250 х 200 міліметрів.

Технічно кросовер і седан однакові: батарея під підлогою і один або два електромотора на вибір. У базовій версії це 272-сильний мотор на задній осі і батарея ємністю 71 кВт / год, якої вистачить на 400 кілометрів пробігу на одній зарядці. Можна вибрати повний привід з двома моторами сумарною потужністю 476 к.с. і батареєю на 95 кВт ∙ год - така конфігурація забезпечить 520 кілометрів пробігу.

Зрозуміло, у електрокарів Byton буде і автопілот - як же тепер без нього? Для цього на дах поставлять два лидара і ще два - в передніх крилах. Для початку автопілот передбачається лише третього рівня, але через пару років його оновлятимуть до більш просунутого п'ятого. Китайці обіцяють поставити M-Byte на конвеєр вже в першій половині 2019 року, K-Byte - в 2021 році. Крім домашнього ринку, електрокари просуватимуть в США та Європі.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...