Поки скрепи знімають мультики про зброю: Французи випробували літаючий чотириколісний мотоцикл (відео)

Маса мотоцикла складає 140 кілограмів. Його чотири турбореактивні двигуни здатні забезпечувати сукупну тягу до 240 кілограмів-сили.

Французький літаючий мотоцикл. Фото: скріншот з відео.

Французька компанія Lazareth Auto-Moto провела серію льотних випробувань перспективного літаючого чотириколісного мотоцикла LMV 496. Коротке відео про мотоцикл з кадрами льотних випробувань опубліковано на каналі компанії в YouTube, а деякі технічні подробиці про апарат наводить New Atlas, передають Патріоти України.

Вважається, що літаючі автомобілі або мотоцикли дозволять розширити можливості людей по переміщенню, а також знизять кількість заторів в населених пунктах. Переважно розробники займаються створенням літаючих автомобілів, які могли б виконувати польоти і їздити по дорогах загального користування.

Технічно розробка літаючого автомобіля відносно проста. Корпус цього виду транспорту дозволяє розмістити всередині додаткові системи, необхідні для забезпечення польоту та складання крила, а також обладнання, що забезпечує повітряну навігацію.

Літальні апарати, зовні схожі на мотоцикли, також розробляються декількома компаніями в світі. Однак в цьому випадку мова йде про Ховербайк, саме літальний апарат, а не пристосований для їзди по дорогах. У них для створення підйомної і рушійної сил застосовуються або електромотори з повітряними гвинтами, або невеликі реактивні двигуни.

Передбачається, що після зупинки перед зльотом мотоцикл стає на висунуту опору, після чого колеса спершу розводяться в сторони, а потім повертаються горизонтально землі. Після цього вже запускаються двигуни. Маса мотоцикла складає 140 кілограмів. Його чотири турбореактивні двигуни здатні забезпечувати сукупну тягу до 240 кілограмів-сили (2,4 кілоньютонів).

Мотоцикл LMV 496 пройшов серію льотних випробувань в дистанційно керованому і пілотованому режимах. У всіх випадках апарат був пристебнутий до платформи витяжними тросами. Перевірки проходили в режимі висіння, максимальна висота якого до теперішнього часу склала поки один метр.
Як очікується, Lazareth Auto-Moto почне приймати попередні замовлення на новий літаючий мотоцикл в жовтні 2019 року. Придбати новий апарат можна буде за 496 тисяч євро.
На початку березня поточного року американська компанія JetPack Aviation оголосила про початок розробки реактивного Ховербайк Speeder, яким, як стверджується, буде управляти не складніше, ніж звичайним мотоциклом. Всього планується розробити чотири версії Ховербайк: для активного відпочинку, ультралегку, військову і вантажну.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...