Поплатиться вся країна: Через пристрасті в Раді Україна може не отримати новий транш від МВФ

МВФ відклав рішення про надання Києву чергового траншу фінансової допомоги, заявивши про відсутність прогресу в проведенні реформ.

Відставка уряду Яценюка провалилася. Ілюстрація:www.ukrinform.ua

Після цілого дня політичної драми, в ході якої прем'єр-міністру Арсенію Яценюку вдалося "вижити", зберігши своє крісло після голосування вотуму недовіри на адресу уряду, а ось генпрокурору України Віктора Шокіна - ні - йому довелося піти у відставку, пристрасті не вщухли. Про це пише видання International Business Times, передають Патріоти України.

На наступний день, в середу, лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про вихід своєї фракції з правлячої коаліції. Цей крок посилив політичну нестабільність і невизначеність термінів виділення чергового траншу допомоги з боку Міжнародного валютного фонду.

"Наша партія вважає неприпустимим продовження перебування в цій зграї, яка насправді не має жодного шансу, бо не хоче провести реформи, захистити Україну, перезавантажити все наше життя", - заявила Тимошенко.

Політична турбулентність в Україні не слабшає з початку лютого, коли з посади міністра економіки пішов Айварас Абромавічус. Він публічно звинуватив політиків вищої ланки в перешкоджанні проведення реформ, включаючи ті, які спрямовані на ведення в самій корумпованій країні Європи, якою є Україна, боротьби з хабарництвом і кумівством.

На наступний день після його відставки МВФ відклав рішення про надання Києву чергового траншу фінансової допомоги, заявивши про відсутність прогресу в проведенні реформ. Опитування громадської думки свідчать про наростання невдоволення серед населення темпами і якістю змін в державі.

Після вівторкового провалу голосування за відставку уряду, до чого закликав і президент Петро Порошенко, Яценюк назвав вихід з коаліції партії "Батьківщина", яка має 19 місць в Раді, "безвідповідальним популізмом". Ще три партії, які мають велику кількість місць в парламенті, в коаліції залишилися, але повідомили, що вважають вихід для себе можливим.

В результаті Яценюк виявився перед неприємною перспективою значного зниження рівня підтримки у Верховній Раді, в той час, як перед його урядом стоїть гостра проблема проведення реформ для задоволення умов, викладених МВФ в програмі $40 мільярдної допомоги Україні, завдяки якій країна має шанс економічно утриматися на плаву.

"Існує великий ризик, що ми не отримаємо грошей від МВФ. Після того, що сталося вчора, хто захоче мати справу з "кульгавою качкою"? - сказало Reuters джерело з партії президента.

У столиці набирає обертів битва за владу, а в цей час на Донбасі українські військові продовжують боротьбу проти сепаратистів, підтримуваних Росією. Війна спустошила промислові регіони країни і забрала життя вже понад 9000 осіб. На цьому тижні бої активізувалися, в результаті чого загинуло більше людей, ніж за останні кілька місяців.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...