Поступка Кремлю? Фінляндія дала згоду на будівництво "Північного потоку-2"

Якщо апеляційний орган не оскаржить згоду уряду, вона буде діяти протягом 50 років.

Ілюстрація: daily.rbc.uaФінський уряд дозволив будівництво газопроводу "Північний потік-2" у своїй винятковій економічній зоні. Про це йдеться у заяві на сайті уряду Фінляндії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"5 квітня 2018 року уряд Фінляндії дав згоду на будівництво газопроводу Nord Stream 2 у частині, що проходить через виняткову економічну зону Фінляндії", - йдеться у повідомленні.

У фінському уряді нагадали, що у вересні 2017 року швейцарський девелопер проекту Nord Stream 2 AG подав заяву на отримання згоди уряду відповідно до Закону про ексклюзивну економічну зону Фінляндії.

При цьому в заяві наголошується, що згода уряду є умовною, і виконавець проекту повинен відповідати зазначеним вимогам.

"Сторона, відповідальна за реалізацію проекту, повинна відповідати загальному принципу обережності у запобіганні та мінімізації нещасних випадків та збитків, повинна належним чином враховувати чутливість та вразливість Балтійського моря та інших існуючих проектів у винятковій економічній зоні та повинна відповідати умовам дозволу на будівництво, передбачени Законом про воду", - йдеться у повідомленні уряду.

Крім того, проект повинен бути здійснений таким чином, щоб у майбутньому не заважати потенційним інфраструктурним проектам у винятковій економічній зоні Фінляндії.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...