Потужний удар: Київ може ввести нові санкції проти активів РФ в Україні

Генеральна прокуратура пропонує ввести санкції проти активів Російської Федерації на території України на час дії воєнного стану. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України.

Він зауважив, що прокуратура вже сформувала перелік російських підприємств в Україні, щоб передавати його РНБО. "Необхідно в час введення воєнного стану прийняти рішення РНБО про введення санкцій відносно активів РФ на території України", – сказав він.

За його словами, санкції можуть бути введені проти підприємств, що входять в державну власність Росії, а також у власність російських фізичних та юридичних осіб. Водночас, генпрокурор пояснив, що не йдеться про "віджимання бізнесу".

"Ніхто не забирає ніякого бізнесу. Закон про санкції чітко говорить, що введенням санкцій є тимчасове обмеження права людини розпоряджатися і користуватися належним їй майном. Вважаю, що це необхідно ввести до деокупації України", – додав Луценко.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...