Позов Коломойського і Суркіса: У Києві суд визнав націоналізацію "Приватбанку" частково незаконною

Позивачі просили суд визнати протиправними цілий ряд рішень, що передували викупу акцій "Приватбанку" урядом. Суд задовольнив всі вимоги позивачів.

Ілюстрація:Еспресо.TV

Окружний Адміністративний суд Києва визнав націоналізацію "Приватбанку" частково незаконною. Це випливає з постанови суду № 826/20239/16 від 17 травня, передають Патріоти України з посиланням на Ліга.Фінанси.

Суд розглянув позов 6 фізичних осіб до Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства фінансів, а також осіб, уповноважених здійснювати тимчасову адміністрацію в банку в кінці грудня 2016 року.

З рішення суду випливає, що серед позивачів є співвласник медіа-групи "1 + 1". Як відомо, компанія належить Ігорю Коломойському та Ігорю Суркісу.

Позивачі просили суд визнати протиправними цілий ряд рішень, що передували викупу акцій "Приватбанку" урядом. Зокрема, позивачі зажадали скасувати рішення НБУ, яким їх визнали пов'язаними з банком особами. Крім того, вони попросили суд визнати недійсним договір про купівлю-продаж акцій "Приватбанку" від 21 грудня 2016 року, укладений між Фондом гарантування вкладів і Міністерством фінансів, в тій частині, яка стосується прав та інтересів позивачів.

Позивачі також зажадали від "ПриватБанку" повернути списані в ході націоналізації депозити в сумі понад 1 млрд грн і втрачені ними відсотки. Суд задовольнив всі вимоги позивачів.

Іншим своїм рішенням від 17 травня суд постановив стягнути з "Приватбанку" 364 млн гривень, списаних з кореспондентських рахунків А-Банку (Акцент-Банку), який контролюється родиною Суркісів. Крім цього, суд постановив повернути А-Банку понад 5,5 млн грн невиплачених відсотків.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...