Правила нарахування субсидій в Україні можуть знову змінити: Чого чекати

Мова йде про скасування попередніх новведень.

Ілюстрація: ЗМІ

Кабінет Міністрів України може скасувати нові правила надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, зазначивши при цьому, що нові правила нарахування субсидій торкнуться понад 60% населення, повідомляють Патріоти України.

"Те, що це вдарить по людях - факт. Крім ускладнення доступу до системи субсидій, істотно скорочені норми щодо розрахунків субсидій, що зачепить понад 60% людей. Саме тому я голосував проти цих змін", - заявив Розенко, додавши при цьому, що він має намір домагатися скасування або хоча б коригування даного рішення уряду.

"Я буду домагатися скасування зазначеного рішення уряду або, щонайменше, істотного його коригування", - заявив Розенко. Варто зазначити, що рішення про встановлення правил надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг приймається на засіданні Кабміну колегіально, тому позиція віце-прем'єр-міністра з цього питання не може бути основоположною.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...