Прогоріли: Стало відомо, які банки найближчим часом будуть ліквідовані (інфографіка)

У стадію ліквідації перейшли банки: "Класік Банк", "СмартБанк", "Фідобанк", банк "Михайлівський" і "Євробанк". Тимчасова адміністрація введена в Державний земельний банк (Держзембанк), який був створений в 2012 році.

Ілюстрація:bankomet.com.ua

За останні півтора місяці в Україні в категорію ліквідованих перейшли п'ять банків і в один введена тимчасова адміністрація. Про це повідомляє Finbalance.ua, передають Патріоти України.

У стадію ліквідації перейшли банки: "Класік Банк", "СмартБанк", "Фідобанк", банк "Михайлівський" і "Євробанк". Тимчасова адміністрація введена в Державний земельний банк (Держзембанк), який був створений в 2012 році.

Основні функції, які повинен був виконувати банк - це кредитування підприємств агропромислового комплексу та інші державні програми (операції з земельними ділянками і майновими правами на них). Але враховуючи, що для функціонування цього банку повинні були прийняти ряд змін в законодавство, які прийняті не були, банк не здійснював банківську діяльність, тому незрозуміло, за чий рахунок він існував.

Дивна ситуація виникла з банками "Фінансова ініціатива", "Юнісон" і "Родовід". Встановлений період дії тимчасової адміністрації в цих банках закінчився, після чого по кожному з них було прийнято рішення про продовження дій повноважень тимчасового адміністратора. Конкретних термінів, коли ці банки будуть ліквідовані, немає.

Варто звернути увагу, що саме дата введення тимчасової адміністрації актуальна для вкладників, які мають депозити у валюті, бо саме на цю дату будуть брати курс НБУ для компенсації валютних вкладів.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...