Прощання з Росією: "Енергоатом" незабаром розраховує повністю завантажити паливом Westinghouse ще один енергоблок

Це стане другим блоком, повністю переведеним з палива виробництва російської компанії «ТВЕЛ» на американське. Тривалий експериментальний процес по впровадженню "таблеток" Westinghouse у реактори радянського зразка виходить в Україні на фінішну пряму.

ДП «НАЕК «Енергоатом» планує у цьому році завантажити свіжим ядерним паливом виробництва міжнародної інжинірингової компанії Westinghouse Electric Company активну зону енергоблоку №2 Южно-Української АЕС. Про це в інтерв’ю для газети «Голос України» повідомив генеральний директор ВП «Южно-Українська АЕС» Володимир Лісніченко, зазначають Патріоти України.

«У наших подальших планах — здійснити повне завантаження палива Westinghouse також до активної зони блока № 2, на сьогодні він завантажений американським паливом на 50%. Відбутися це може до 2020 року», - сказав він.
Також Лісніченко нагадав, що у минулому році компанія повністю завантажила паливом Westinghouse третій енергоблок Южно-Української АЕС і наразі такий режим роботи проходить дослідну експлуатацію.
«В 2019 році ми зможемо завершити дослідну експлуатацію цього палива і перейти до промислової. Переведення американського палива до категорії промислової експлуатації означатиме, що це паливо без проблем зможуть застосовувати й інші країни, чиї атомні станції були побудовані за технологіями часів Радянського Союзу, — Болгарія, Індія, Іран, Китай, Чехія», - додав гендиректор.
Як повідомлялося раніше, «Енергоатом» - єдина в світі компанія, якій вдалося реалізувати проект з диверсифікації ядерного палива для реакторів радянського зразка типу ВВЕР-1000. На сьогодні ядерне паливо виробництва Westinghouse експлуатується на 6 із 15 енергоблоків. Його впровадження також планується на третьому енергоблоці Рівненської АЕС (з 2021 р).
Джерело: ExPro

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...