​Прощавай Дніпро, низький уклін Одесі: Омелян скоригував місце відправної точки першого Hyperloop України

Міністр наголошує на фінансовій привабливості проекту. Рентабельність наче така, що «Укрзалізниці» і не снилася.

Перша ділянка українського Hyperloop може пролягти по чорноморському узбережжю. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі skrypin.ua, передають Патріоти України.

"Зараз ми дивимося на чорноморське узбережжя. Можливо, це буде Одеса. Два варіанти є. Може бути Київ - Одеса або поки на цьому етапі то, що розглядається, - це з порту до інших складів, 10-15 км", - сказав Омелян .

Вперше про плани будувати в Україні Hyperloop міністр інфраструктури Володимир Омелян оголосив в лютому 2018 року. Тоді він заявив, що майданчик для випробувань буде відкритий у Дніпрі в 2019 році. За словами Омеляна, перша поїздка на Hyperloop в світі повинна відбутися в Абу-Дабі в 2020 році в рамках всесвітньої виставки.

В Україні цей іноваційний вид транспорту, вважає міністр, може з'явитися в 2023-2025 роках. Омелян запевняє, що проект може окупитися вже через 12 років після запуску, при цьому "залізна дорога не окупається ніколи".

Тим часом в липні і. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов повідомив, що в проекті фінплану ПАТ "Укрзалізниця" на 2019 рік і в середньостроковій стратегії компанії на наступні п'ять років проекту Hyperloop немає.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...