Проти скреп: Англійський комерційний суд прийняв важливе рішення щодо "Газпрому"

Суд додав "Газпрому" додаткові зобов'язання щодо неприховування і невиведення активів з юрисдикцією Англії та Нідерландів.

У "Газпрома" нові проблеми? Фото: РБК.

Високий суд Англії та Уельсу 15 березня виніс нове рішення щодо у справі між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України стосовно транзиту газу, передають Патріоти України.

Як передає прес-служба "Нафтогазу", суд постановив, що примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу може бути проведене після рішення Апеляційним судом округу Свеа у Швеції, за умови виконання Газпромом певних дій.

Суд додав "Газпрому" додаткові зобов'язання щодо неприховування і невиведення активів з юрисдикцією Англії та Нідерландів. Газпром зобов'язаний протягом 28 днів з моменту задоволення клопотання надати грошове забезпечення на рахунок суду або ескроу рахунок одного з лондонських банків як гарантію виконання вимог суду.

У "Нафтогазі" додали, що це не скасовує обов'язки "Газпрому" щодо неприховування активів і невиведення їх з території Англії. Якщо "Газпром" буде ухилятися від виконання рішення Англійського комерційного суду, до нього будуть застосовані санкції у вигляді штрафів або притягнення до кримінальної відповідальності директорів або інших посадових осіб Газпрому.

"Нафтогаз" зможе продовжити виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території Англії та Уельса. У той же час в "Газпромі" сприйняли рішення як перемогу: у російської компанії заявили, що суд таким чином призупинив провадження у справі про арешт активів. Про це повідомляється на сторінці "Газпрому" в Twitter. "Газпром" продовжить захищати свої права", - додали в компанії.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...