Протистояння Москви й Анкари: Туреччина запровадила візовий режим для російських вантажоперевізників

Туреччина вимушено прийняла таке рішення після того, як був посилений прикордонний контроль на надходження будь-якої турецької продукції в Росії, наголосив директора Асоціації міжнародних перевізників Туреччини.

Ілюстрація:nv.ua

Туреччина ввела для російських водіїв, які перетинають її кордон, обов'язкове одержання візи. Про це повідомляє replyua.net з посиланням на директора Асоціації міжнародних перевізників Туреччини Фатіха Шенера, передають Патріоти України.

Він зазначив, що до інциденту зі збитим російським літаком, для російських водіїв діяв полегшений візовий режим для перетину кордону. Однак Росія на початку цього року поспішила ввести візову систему для турецьких водіїв в односторонньому порядку, хоча угода про полегшений візовий режим була двосторонньою, і розривати її слід було після узгодження з другою стороною.

Турецькі водії почали масово використовувати Каспійський маршрут, щоб обійти обмеження і прискорити проїзд до кінцевого пункту. "Протягом довгого часу Анкара не вводила віз для російських водіїв", - нагадав Шенер і підкреслив, що Туреччина вимушено прийняла таке рішення після того, як був посилений прикордонний контроль на надходження будь-якої турецької продукції.

"Тим не менше, ми сподіваємося повернутися в ті дні, коли можна говорити про полегшену систему лібералізації візового режиму", - уточнив він.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....