Провідний науковий центр Саудівської Аравії прогнозує розпад ОПЕК і занепад нафтової ери

У королівстві знають, що попит на нафту не буде вічним, тому потрібно думати про майбутнє після ОПЕК.

Ілюстрація:Еспресо.TV Саудівська Аравія вивчає наслідки розпаду ОПЕК - нафтового картелю, який контролює третину світового видобутку і майже половину глобального нафтового експорту. .Аналітичний центр досліджень нафти KAPSaRC (King Abdullah Petroleum Studies and Research Center), який фінансується владою королівства, готує доповідь про наслідки розвалу організації, в якій Ер -Ріяд грає ключову роль, забезпечуючи третину сумарного виробництва нафти. Про це повідомили The Wall Street Journal обізнані джерела, передають Патріоти України.

Саудівська Аравія побоюється заходу нафтової ери і падіння глобального попиту на "чорне золото". "У королівстві знають, що попит на нафту не буде вічним, тому потрібно думати про майбутнє після ОПЕК", - пояснило джерело WSJ.

Він додав також, що до дослідження владу підштовхнуло рішення США знову дати хід законопроекту про визнання ОПЕК поза законом. Акт про заборону картелів на нафтовому ринку, який вперше був запропонований на початку 2000-х, пропонує поширити на ОПЕК дію антимонопольного Акту Шермана, який понад століття тому використовувався, щоб роздрібнити нафтову імперію Джона Рокфеллера.

Глава Центру вивчення і досліджень нафти імені короля Абдалли в Ер-Ріяді Адам Семінський підтвердив Bloomberg підготовку доповіді.

"Ми вивчаємо це, оскільки вважаємо це важливим. Я б дуже здивувався, якби ще 10 інших аналітиків або інститут не намагалися розібратися з тим же самим питанням", - сказав він.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...