Привіт "Газпрому": В Україні виявили велике газове родовище

2 млрд куб. м. газу, які планується видобувати на родовищі, - це досить значні об'єми.

У Харківській області виявлене родовище газу, запаси якого становлять щонайменше 200 млн куб. м, а перспективні ресурси, оцінені УкрНДІгаз - понад 2 млрд куб. м. Родовище було відкрите АТ "Укргазвидобування" в рекордно стислі строки, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу компанії.

Після отримання спеціального дозволу у грудні 2016 року, родовище було відкрите в рекордно стислі терміни - менше ніж за 1,5 роки, незважаючи на те, що спеціальний дозвіл дає змогу проводити геологічне вивчення протягом 5 років з можливістю продовження ще на 5 років, тобто в межах 10 років.

У компанії зазначили, що для "Укргазвидобування" питання створення нової ресурсної бази є критичним, і саме від його рішення залежить виконання цілей Стратегії "20/20".

Нагадаємо, що період від видачі ліцензії на промислову розробку родовища становить зазвичай 2-4 роки. Він складається з таких етапів, як сейсмічні дослідження, розвідувальне буріння, оцінне буріння та експлуатаційне буріння. Тому в разі отримання нових спецдозволів наступний приплив газу можна очікувати не раніше, ніж за 2 роки.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...