Пустеля насувається: У липні вже і Сімферополь ризикує залишитись без води. Далі тільки гірше (відео)

За твердим переконанням екологів без дніпровської води ситуація у Криму швидко погіршуватиметься рік до року. Отже, якщо нічого не зміниться більша частина півострову приречена на перетворення у пустелю та напівпустелю.

Белогорськоє водосховище, розташоване в руслі річки Біюк-Карасу, забезпечує хивлення Тайганського водосховища і є одним з найбільших у Криму, нагадують Патріоти України.

Зараз ця величезна колись водойма на межі повного висихання. Про цю проблему на прес-конференції розповів власник кримського сафарі-парку «Тайган» Олег Зубков.

«В настоящее время у Белогорского водохранилища приход воды составляет один куб в секунду, а расход — три куба, поэтому в условиях сложившейся в Крыму засухи, этот водоем сможет обеспечивать водой потребителей только до конца июля. Буквально каждый день уровень воды в водоеме значительно снижается», — повідомив власних сафарі-парку та ялтинського зоопарку.

Він також зазначив, що раніше воду для потреб «Тайгану» брали з Тайганського водосховища, але воно майже висохло і давно вже не має необхідного обсягу води. Тому довелося будувати водогін довжиною 3 км до Білогірського водосховища.

«Вода нам обходится очень дорого, но это единственный вариант», — додав Олег Зубков.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...