Путін все не заспокоїться: Росія введе санкції щодо України

ЗМІ стало відомо, що з 1 серпня Росія має ввести санкції щодо України - чекаємо на гідну реакцію нашого керівництва.

Російський уряд розробляє санкції щодо України, які потім затвердить президент Володимир Путін, це інформує видання «Комерсант» із посиланням на джерела в уряді, повідомляють Патріоти України.

Стало відомо, що під обмеження повинні потрапити кілька сотень фізичних і юридичних осіб, в тому числі великі бізнесмени і київські чиновники. Одним із заходів впливу повинна стати блокування їх активів в РФ, говорять джерела. У той же час вони не виключають, що вплив санкцій на їх фігурантів може виявитися символічним. Імовірно розробляються санкції можуть торкнутися українських виробників добрив, проте імпорт цієї продукції в РФ нікчемний, а російські поставки в Україну Київ і так успішно блокує своїми санкціями, стверджує видання стверджує.

Очікується, що "пропозиції про обмежувальні заходи" російські міністерства представлять до 1 серпня. Введення санкцій щодо України відбудеться відповідно до указу, який Путін підписав 4 червня. По ньому, "заходи впливу" вводяться урядом за рішенням президента щодо іноземних держав і їх організацій, посадових осіб, громадян.

Джерело видання в керівництві одного з російських відомств стверджує, що питання про введення санкцій щодо фізичних і юридичних осіб України перебував на порядку денному з 2014 року: за його якнайшвидше прийняття виступали представники силового блоку, але врешті було вирішено "відкласти їх про запас". Проект указу президента буде конкретним, але залишить і поле для маневру, переконаний федеральний чиновник. Нагадаємо, що на сьогоднішній день в санкційних списках України знаходяться 1748 фізичних осіб та 756 юридичних осіб РФ.

Опублікував: Тетяна Ісічук

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...