Реальні цифри: Скільки українці можуть заробляти в Польщі і скільки йде на проживання

Для роботи в Польщі найперше потрібно відкрити візу, знайти роботодавця і визначитися з місцем проживання.

Ілюстрація: besplatka.ua

Враховуючи, що в Україні роботодавці пропонують невисоку зарплату, багато хто хоче скористатися можливістю знайти більш оплачувану роботу за кордоном, повідомляють Патріоти України з посиланням на nnovosti.info.

Особливо великим попитом користується робота в Польщі. Це легко пояснити, адже територіально Польща розташована до нас найближче, а мова є зрозумілою. Власне, залишається обрати хорошу вакансію.

Ми зупинимося на орієнтовних окладах декількох професій для чоловіків та для жінок. До речі, ви можете поїхати і з чоловіком або дружиною. Сімейні пари також можуть без проблем працевлаштуватися в Польщі. Окрім зарплат, поговоримо ще й про витрати, які на вас очікують.

На яку зарплату розраховувати?

В основному зарплата буде залежати від кількох параметрів: ваша кваліфікація, складність роботи, кількість відпрацьованих годин.

Орієнтовна оплата праці жінок: прибиральницею - 12-16 тис. грн., швачкою - 15-17 тис. грн., покоївкою - 14-16 тис. грн. Якщо вам більше підходить робота на свіжому повітрі і ви плануєте працювати влітку, тоді варто обрати роботу по збору ягід, фруктів або грибів. Така праця буде оплачуватися залежно від зібраного вами урожаю.

Орієнтовна оплата праці чоловіків: електрик - 16-20 тис. грн., карщик - 12-16 тис. грн., складальник - 12,5-15,5 тис. грн., монтажник - 14-17 тис. грн. Отже, ви бачите, що оплата як мінімум втричі вища, ніж у нас. Тому легальна робота в Європі є дійсно вигідною.

Власне, робота в Польщі знайдеться для кожного бажаючого. Проте варто звернутися до кадрової агенції, якщо ви не хочете попасти у руки шахраїв. А ми підемо далі та зупинимось на витратах, які будуть на вас чекати після працевлаштування.

У скільки обійдеться проживання?

Ми наведемо приблизні підрахунки, адже у кожної людини свої потреби та витрати. Коли від роботодавця буде надходити повна інформація щодо умов праці, попросіть уточнити і щодо проживання. Наприклад, деякі роботодавці пропонують безкоштовне житло. Звичайно, умови найпростіші, проте якщо ваша мета - максимально заробити та витратити мінімум грошей, такий варіант підійде якнайкраще.

Якщо ж житло вам не запропонують, ви можете орендувати його самостійно. Кімната буде коштувати орієнтовно 400-600 зл. за місяць, залежно від умов. Також якщо збираєтесь їхати на роботу в Польщу, не забувайте і про витрати на харчування. Подбайте і про своєчасне відкриття візи в Польщу, адже без неї ви не зможете офіційно працювати.

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...