"Ревізор" поспішає в гості: В Україні готуються запровадити нову систему перевірки субсидіантів

Перевіряти будуть стан житла - шукатимуть нову техніку та дорогий ремонт.

Ілюстрація: centr.kr.ua

Міністерство соціальної політики України розробило законопроект "Про соціальних інспекторів", повідомляють Патріоти України.

Якщо його приймуть, вже в наступному році до будь-якого субсидіанта в будинок може з'явитися "ревізор". Так, якщо виявиться, що в квартирі є нова дорога техніка та свіжий ремонт, інспектор має право позбавити родину субсидії.

Юрист Олександр Плахотник відзначає: якщо не відкрити двері, проникнути в житло ніхто не має права, проте в законопроекті "Про забезпечення державного контролю при наданні соціальної підтримки" говориться, що інспектори мають право відвідувати житло.

Отож, якщо без причини не впустити в будинок або квартиру інспектора, це може стати підставою для позбавлення субсидії.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...