Рішення прийнято: ЄС продовжив санкції проти Януковича, Богатирьова поза списком

Відповідне рішення було ухвалене в рамках засідання постійних представників країн-членів ЄС

Раїса Богатирьова може радіти - санкції проти неї закінчились. Фото: focus.ua.

Євросоюз продовжив санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича та його соратників ще на рік. При цьому екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова із санкційних списків виключена. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

Відповідне рішення було ухвалене в рамках засідання постійних представників країн-членів ЄС (COREPER). Рішення буде офіційно затверджене 4 березня на засіданні Ради ЄС та оприлюднене в Офіційному журналі 5 березня, після чого набере чинності.

Як відомо, Євросоюз запровадив санкції проти 18 колишніх українських високопосадовців 6 березня 2014 року. 5 березня 2015 року санкції були продовжені на рік для 14 з них, і на півроку - для Олени Лукаш, Сергія Клюєва, Дмитра Табачника та Віктора Януковича-молодшого. 5 червня Янукович-молодший, який загинув на Байкалі, із списків був виключений. Для Клюєва санкції були продовжені до 6 жовтня, і до 6 березня 2016 року - для Лукаш і Табачника.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.