Росіяни у "захваті": Чечні списали 9 млрд боргів за газ

За словами представників прокуратури Чечні, якби "Газпром" почав масово подавати жителям вимоги про оплату заборгованості, то це створило б у суспільстві соціальну напруженість.

Заводський районний суд Грозного ухвалив списати борги з населення за газ на 9 млрд рублів (3,8 млрд гривень), повідомляють Патріоти України.

Чеченська прокуратура, яка подала позов на ТОВ "Газпром Міжрегіонгаз Грозний", встановила, що компанія всупереч вимогам законодавства не складала необхідні для списання дебіторської заборгованості документи.

Зокрема, відповідні матеріали повинні були показати борги населення, стягнення яких через закінчення термінів позовної давності стало безнадійним. "У результаті незаконної бездіяльності відповідача нереальна до стягнення заборгованість населення за природний газ, яка перевищує 9 млрд рублів, в установленому порядку не була списана", – йдеться у повідомленні.

За словами представників прокуратури Чечні, якби "Газпром" почав масово подавати жителям вимоги про оплату заборгованості, то це створило б у суспільстві соціальну напруженість і могло спричинити протестні виступи. "Дослідивши представлені прокурором докази, суд визнав заявлені вимоги обґрунтованими і зобов'язав відповідача списати зазначену заборгованість", – зробили висновок у прокуратурі.

Водночас представник "Газпром Міжрегіонгазу" заявив, що постачальник газу не надавав суду документи, з яких би випливало, що ця заборгованість безнадійна. "Маємо намір оскаржити рішення суду", – резюмував він.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...