Російського олігарха вижили зі знаменитого футбольного клубу Англії

Алішер Усманов активно шукає покупця на свої 30% в "Арсеналі".

Алішер Усманов. Фото: РБК.

Мільярдер Алішер Усманов готовий продати свою частку в лондонському "Арсеналі". Про це дізналася The Financial Times, передають Патріоти України.

На таке рішення росіянин наважився після багаторічного протистояння з контролюючим акціонером "Арсенала", американським мільярдером Стеном Кронке. "Чи є у вірогідної угоди інші причини, крім корпоративного конфлікту, - невідомо", - пише The Bell.

Усманов активно шукає покупця на свої 30% в "Арсеналі", він змирився з тим, що Кронке ніколи не поступиться, пише FT з посиланням на двоє джерел, знайомих з планами Усманова. "Він був дуже засмучений тим, що Кронке не продасть йому контроль за жодні гроші, і тепер просто хоче вийти", - говорить один з них.

Угода покладе край багаторічній війні - з 2007 року Усманов і Кронке наввипередки скуповували акції клубу, який став одним із символів англійського футболу, але до 2012 року Усманов в цій гонці програв. Кронке зібрав майже 70% акцій, залишивши Усманова навіть без місця в раді директорів.

Останню спробу переламати ситуацію Усманов зробив у минулому році, запропонувавши Кронке за його частку $1,3 млрд. Мільярдер відмовився, через два місяці також безуспішно спробувавши викупити частку Усманова за £525 млн. Зараз Усманов хоче продати свою частку в клубі кому завгодно, крім Кронке, але це буде складне завдання, кажуть співрозмовники FT. Детально про історію цього протистояння, від якого сам "Арсенал" нічого не виграв, писав Forbes.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...