Розбагатіла на 10 млн: Главі Держаудиту вручили підозру через незаконне збагачення

Слідство вважає, що глава Держаудиту зробила відповідні дії навмисне, щоб приховати своє реальне майнове становище.

Ілюстрація: prm.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру голові Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій в незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень. Про це пише "Українська правда", повідомляють Патріоти України.

"Попередня правова кваліфікація - ч.3 ст.368-2, ст.366-1 Кримінального кодексу України. Повідомлення про підозру погоджено керівником САП Назаром Холодницький", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Гаврилова протягом 2015-2017 років отримала у власність активи, вартість яких значно перевищує її законні доходи, а законність підстав їх придбання - не підтверджена доказами.

Йдеться про квартиру і два паркомісця в Києві, позашляховик, дорогі меблі, техніку, золоті злитки і готівку (в сумі 112,8 тис. жоларів і 8,5 тис. євро), які знайшли і вилучили детективи НАБУ при обшуку квартири за місцем проживання чиновниці.

Крім того, на думку детективів бюро, Гаврилова внесла завідомо недостовірні відомості в е-декларації 2015 року (понад 2,8 млн. грн) і 2016 року (понад 4,6 млн. грн).

Також глава Держаудиту вказала недостовірну вартість квартири в Києві - близько 1 млн грн замість фактичних 2,7 млн грн.

Разом з цим в декларацію не були внесені автомобіль і паркомісця, власником яких є колишній чоловік Гаврилової.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...