Розширення ринку: Україна нагодує Китай

Зараз узагальнюються результати роботи китайської місії інспекторів, формується остаточний звіт і узгоджуються позиції протоколу ветеринарних вимог на експорт української яловичини в Китай.

Китайські експерти оцінили українську систему держконтролю за безпекою виробництва яловичини. Ілюстрація:vkurse.ua

Нещодавно закінчила роботу місія компетентного органу Китаю, яка оцінювала в Україні систему держконтролю за безпекою харчових продуктів за частиною виробництва яловичини. Про це пише Agronews.org з посиланням на прес-службу Держпотребслужби, зазначають Патріоти України.

Зараз узагальнюються результати роботи місії, формується остаточний звіт і узгоджуються позиції протоколу ветеринарних вимог на експорт української яловичини в Китай. Паралельно ведеться робота по відкриттю китайського ринку для українського м'яса птиці, яєць і яєчної продукції.

Сьогодні 18 вітчизняних підприємств мають можливість експортувати в КНР молоко і молочну продукцію. За словами Голови Держпотребслужби Володимира Лапи, також досягнуто певних результатів по відкриттю китайського ринку для української рослинницької продукції.

Так, вже узгоджені протоколи фітосанітарних вимог на експорт кукурудзи, сої та ячменю. Ряд товарних позицій зараз знаходиться в роботі - наприклад, сорго, черешня, яблука, лохина.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...