Розумні машини навчили супергнучкості: Американці створили робота, котрий може в лічені секунди змінювати властивості своїх кінцівок (відео)

Інженери планують працювати над створенням робота, здатного до більш ніж одного типу пересування: плавати, ходити, літати.

Создали робота, который может плавить и укреплять свои суставы за секунды

Співробітники Університету штату Колорадо розробили мультимодального робота, який за допомогою електрики може плавити і зміцнювати свої «суглоби» для адаптації до різних рухів при ходьбі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Команда дослідників показала робота, здатного адаптуватися до різних завдань і умов, оснастивши його суглобами, що змінюють формати (shape morphing joints – SMJ, в оригіналі.-ред.). Кожне з цих з'єднань спочатку тверде, але при нагріванні електрикою воно стає податливим протягом приблизно 10 секунд. Припинення потоку електрики знову зробить суглоб жорстким», - йдеться в повідомленні.

На відеоролику інженери демонструють, як робот може використовувати свої SMJ, щоб опускатися досить низько для подолання перешкоди.

«Наша технологія ідеально підходить для невеликих роботів, які повинні виконувати різні завдання або адаптуватися до умов, що змінюються. Ці роботи можуть використовуватися для широкого спектра застосувань, включаючи моніторинг навколишнього середовища, військове спостереження, а також для пошукових і рятувальних операцій в зонах лиха або катастроф», - стверджує один з авторів роботи і член дослідницької групи Iiane Spectrum Цзяньго Чжао (Jianguo Zhao).

Вчені планують працювати над створенням робота, здатного до більш ніж одного типу пересування, наступного за ним: наприклад, бот, який може плавати і ходити, або бот, який може ходити і літати. Наприклад, робот-амфібія здатний трансформувати передні кінцівки, щоб бути більш підходящим для ходьби по землі або для плавання у воді.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...