"Санкції дали осічку": В ЄС виступили зі скандальною заявою щодо РФ

Обмежувальні заходи, які були введені проти РФ, не дали очікуваного результату.

Ілюстрація: focus.ua

Австрія вважає, що санкції, введені Європейським Союзом проти Росії, не зробили істотного впливу на російську економіку. Про це новий міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль заявила в інтерв'ю виданню Kurier, повідомляють Патріоти України.

"Санкції проти Росії, ухвалені в липні 2014 року, були спрямовані в основному на газову і нафтову промисловість у глибоководному буровому районі Арктики. Вони, за моїми спостереженнями, виявилися неефективними, оскільки восени 2014 року ціна на нафту впала більш ніж на 70 відсотків", - зазначила Кнайссль.

За словами голови МЗС Австрії, ослаблення російської нафтової промисловості не досягло своєї мети. "Санкції дали осічку", - наголосила Кнайссль.

При цьому вона не стала уточнювати, чи буде Австрія голосувати проти скасування санкцій, зазначивши, що Відень буде "діяти в гармонії з європейськими партнерами".

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...