Санкції невблаганні: Російсько-венесуельський банк відключили від міжнародних платіжних систем

Картки Visa найближчим часом будуть замінені на карти російської платіжної системи «Мир», підкреслили в кредитній організації.

"Єврофінанс Моснарбанк". Фото: oilcapital.ru.

Visa і Mastercard призупинили членство «Єврофінанс Моснарбанка» в платіжних системах, що спричинило за собою блокування карт Visa і Mastercard за кордоном і в Росії, включаючи обмеження в прийомі карт в пристроях банку. Про це йдеться в повідомленні кредитної організації, передають Патріоти України.

«Відповідно до включення «Єврофінанс Моснарбанка» в список OFAC (Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США), починаючи з 12 березня 2019 року платіжні системи Visa і Mastercard призупинили членство банку в платіжних системах, що спричинило за собою блокування карт Visa і Mastercard за кордоном і блокування карт Visa і Mastercard компанією ЗАТ ПЦ «Картстандарт» на території Російської Федерації, включаючи обмеження в прийомі карт Visa і Mastercard в пристроях банку», - наголошується в повідомленні.
Картки Visa найближчим часом будуть замінені на карти російської платіжної системи «Мир», підкреслили в кредитній організації. «Єврофінанс Моснарбанк» на 49,99% належить державному венесуельському фонду національного розвитку Fonden S.A., по 25% плюс 1 акцією володіють Газпромбанк (і його «дочка» «Новфінтех») і ВТБ (і його іноземні структури VTB Bank і ITC Consultants).
12 березня стало відомо, що ВТБ передасть свою частку в «Єврофінанс Моснарбанк» "Росимуществу". При цьому глава ВТБ Андрій Костін ще до введення американських санкцій заявляв про плани ВТБ вийти з капіталу банку. «Єврофінанс Моснарбанк» займає 96-е місце за розміром активів серед російських банків.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...