Що відбувається з парою гривня-долар? Чому "американець" падає?

На ринку спостерігався дефіцит покупців валюти з одночасним надлишком бажаючих її продати.

Долар продовжить дешевшати? Ілюстрація: соцмережі.

Цього тижня курс долара до гривні знижуватиметься. На міжбанку валюта буде торгуватися близько 27,1 грн за дол. Готівковий долар становитиме 27-27,3 грн, передають Патріоти України.

"Долар до гривні знижувався досить стійко протягом усього минулого тижня. На ринку спостерігався дефіцит покупців валюти з одночасним надлишком бажаючих її продати. У понеділок наклалося ще стиснення ресурсів у гривні", - пояснив аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

Нацбанк запланував купувати по $15 млн у день, щоб наростити міжнародні резерви у I-II кварталах 2019 року. Раніше купував по $10 млн. "Обсяги міжбанківського ринку без урахування участі Нацбанку минулого року зросли на 38% - до $117 мільярдів. Регулятор висловлює впевненість, що його операції впливатимуть на формування курсу мінімальним чином.

Очевидно, що без операцій НБУ курс долара був би ще нижче. Але не менш очевидна і необхідність нарощувати резерви, щоб в майбутньому погашати зовнішній борг. Хоча б частково робити це за рахунок власних коштів", - підсумовує аналітик.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...