Щось в Кремлі здохло: Росія офіційно запропонувала Україні одночасно скасувати обмеження транзиту

З РФ надійшов офіційний лист, у якому Москва пропонує зняти транзитні обмеження вантажоперевізників у двосторонньому порядку.

Росія пропонує зняти транзитні обмеження у двосторонньому порядку. Ілюстрація:www.rbc.ua

Україна отримала від РФ офіційний лист, у якому остання пропонує у двосторонньому порядку скасувати транзитні обмеження на вантажні автоперевезення. Про це УНІАН повідомив голова Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) Леонід Костюченко, інформують Патріоти України.

За його словами, в організації чекають, що завтра вдасться домовитися про зняття взаємних транзитних обмежень. "Росія вже надіслала лист з пропозицією зняти ці обмеження, у міністра інфраструктури Андрія Пивоварського вже такий лист є, тепер ми повинні розглянути це питання на засіданні уряду завтра. Якщо вони приймуть, тоді буде розблоковано транзит", - пояснив Костюченко.

Крім того, Асоціація міжнародних перевізників звернулася до Кабміну із клопотанням про спрощення процедури оформлення повернення раніше заблокованих на території Росії українських вантажівок. А також прискорити відшкодування податку на додану вартість для постраждалих бізнесменів.

Раніше Росія і Україна домовилися, що 16 лютого на території обох країн запроваджується режим "їду додому", який буде діяти з 25 лютого 2016 року. В той же день ввечері, координатори всеукраїнської акції з блокування транзиту російських вантажівок на території України погодилися пропустити їх у Росію за умови, що в РФ будуть розблоковані українські автомобілі.

Як відомо, минулого тижня активісти десяти областей України почали блокувати проїзд російських фур через українські пропускні пункти. Крім того, Кабінет міністрів України прийняв рішення призупинити транзитні переміщення російських вантажних автомобілів по території країни.

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших крахнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...

У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

неділя, 5 травень 2024, 8:38

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна". "Чому вони зараз вирі...