Шокуючий факт: Економіст знайшов помилку Кабміну, через яку українці змушені платити за опалення вдвічі більше

Чи то справді помилка, чи то продуманий крок урядовців - ще треба з’ясувати.

Ілюстрація: ЖЖ

Український уряд допустив грубу помилку в розрахунку ціни опалення для населення країни, яка обернулася величезною переплатою для простих громадян в нових платіжках. Про це пише відомий український економіст Володимир Дейнега в статті для видання ZN.UA, повідомляють Патріоти України.

За його словами, прорахунок призводить до дублювання та подвійного врахування тривалості опалювального періоду і змушує українців відразу в два рази більше платити за збільшення періоду, коли квартири забезпечуються опаленням. Дейнега зазначив, що в жовтні нинішнього року зазначена помилка в розрахунках вже привела до помилкового нарахування додаткових 50 % до підсумкової суми всіх комунальних платежів за опалення для українців.

Експерт навів як приклад ситуацію, яка склалася з оплатою за тепло в жовтні в Чернівцях. Він зазначив, що для місцевих жителів ціна опалення повинна скласти 22,61 грн / кв., але вони отримали квитанції на оплату з набагато вищими тарифами 33,05 грн / кв. м. На даний момент реакції чиновників Кабміну на розрахунки економіста немає.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...