"Схема з 90-х!": В Україні активізувалися валютні шахраї (фото, відео)

У Києві викрили шахрая, який обманює касирів у пунктах обміну валют. Він купує долари, а потім "заламує" і ховає частину купюр. Відеозапис схеми опублікували у групі "Київ Оперативний" у Facebook,повідомляють Патріоти України.

На записі видно, що чоловік нібито перераховує гроші, а сам в цей час ховає кілька купюр у долоні. "Купив долари у пункті обміну валют на Оболоні. Потім дуже люб'язно умовив касира поміняти частину обміняних грошей дрібними купюрами. Поки дівчина шукала — підім'яв частину купюр. У підсумку — мінус $500", — пояснили очевидці.

Повідомляється також, що цього ж шахрая за аналогічним злочином помічали і в інших районах Києва. У коментарях до посту користувачі зазначили, що цю схему шахраї використовували ще багато років тому.

"Цей трюк із заламуванням купюр відомий ще з 90-х. І треба включити в кожен тренінг для працівників фінансових установ, як наочний посібник", — написав Артем Попов.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...