Скрепи позеленіють від заздрощів: Українська ракета успішно пройшла випробування у Техасі (відео)

Випробування в горизонтальному положенні тривало 60 секунд та було визнано успішним.

Українська ракета успішно пройшла випробування у Техасі. Фото: uprom.info.

Приватна космічна компанія Firefly Aerospace провела черговий тест двигуна маршової ступені майбутньої ракети-носія Alpha, передають Патріоти України.

Випробування в горизонтальному положенні тривало 60 секунд та було визнано успішним. Тестовий політ “Альфи” з трьома такими двигунами попередньо заплановано на грудень з майданчика бази ВПС США Ванденберг у Каліфорнії.

У 2017 році Firefly Aerospace викупив український бізнесмен Макс Поляков. Офіси компанії розташовані в американському Остіні та українському Дніпрі. Основне виробництво вузлів ракети зосереджено в штаті Техас, однак частково обладнання розробляється і в Україні.

Джерело: LIGA.net

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...