Слідом за Великобританією: Лафа росіянам скінчилася і в Греції

Зараз для надання "золотої візи" іноземцям достатньо вкласти €250 тис. на нерухомість у Греції, але скоро усе може змінитися.

Росіянам стане не так просто переїхати до Греції? Ілюстрація: соцмережі.

Міністерство економіки Греції 8 березня презентувало у парламенті законопроект про розширення критеріїв для одержання "золотої візи" інвесторами з країн, що не входять у Європейський союз. Про це повідомило видання Ekathimerini, передають Патріоти України.

За чинними правилами, посвідку на проживання можна одержати, вклавши €250 тис. у грецьку нерухомість. Нові критерії передбачають інвестиції в розмірі щонайменше €400 тис. у державні облігації на строк не менше ніж три роки через банк, заснований у Греції, або інвестиції на суму принаймні €400 тис. у спільний із грецькою стороною інвестиційний фонд з активами не менше ніж €3 млн.

Іноземці також можуть отримати "золоту візу", зробивши інвестицію на суму не меншу ніж €800 тис. в акції або корпоративні облігації на грецьких ринках капіталу.

7 березня обмеження на видавання "золотої візи" інвестора набули чинності у Великобританії. Охочі отримати візу інвестора повинні будуть вкласти у Великобританії не менш ніж £2 млн, довести, що володіли цими коштами не менше ніж два роки (за попередніми правилами, було достатньо 90 днів), а також розкрити джерело доходів. Як пише Financial Times, зробити суворішими вимоги влада вирішила у зв'язку із замахом на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...