Соціологи дізналися, скільки в середньому українці витратять коштів на Новий рік

Як зазначають соціологи, цю суму слід розуміти як досить умовну, яка відображає якусь центральну тенденцію в запланованих українцями святкових витратах.

Ілюстрація: izvestia.nikolaev.ua

Загальний розмір новорічних витрат українців в нинішньому році становитиме в середньому приблизно 1659 гривень. Про це пише ZN.UA з посиланням на дані опитування Research & Branding Group, повідомляють Патріоти України.

На підготовку і оформлення святкового столу умовний українець сьогодні має намір витратити в середньому 806 гривень, на подарунки близьким і знайомим - 769 гривень, а на інші новорічні витрати (відвідування ялинок, театрів, ресторанів, туристичні поїздки тощо) - 721 гривень.

Як зазначають соціологи, цю суму слід розуміти як досить умовну, яка відображає якусь центральну тенденцію в запланованих українцями святкових витратах.

Реально ж розміри цих витрат істотно розрізнятися у різних сім'ях. Приміром, половина українських сімей, які планують здійснити новорічні витрати, витратить на це в сукупності менше 1250 гривень, а друга половина - більше цієї суми. Причому у 10% найменш забезпечених сумарні новорічні витрати заплановані на рівні, що не перевищує 375 гривень, а у 10% найбільш забезпечених з них ці витрати складуть понад 3500 гривень.

Дослідження проводилося компанією R&B з 4 по 14 грудня 2017 року серед 1801 осіб по всій території України за винятком Криму та ОРДЛО. Помилка вибірки склала 2,4% при рівні довірчої ймовірності Р=0,95.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...